Niin hyvää, että rakentajallekin kelpaa
Harva työnjohtaja hankkii rakentamastaan talosta itselleen asunnon – ja heti perään seuraavan. T2H:n vastaava työnjohtaja Heikki luotti työnantajansa rakentamisen laatuun ja konseptiin niin, että päätös oli helppo.
“Itse kun tekee niin saa sellaista kuin osaa” on sanonta, jolla usein viitataan vitsillä omien vajavaisten kädentaitojen jäljiltä syntyneisiin, hieman epätäydellisiin luomuksiin.
Jos kuitenkin on asuntorakentamisen ammattilainen, sanonta saa aivan uudenlaisen kaiun. Kun T2H:n työnjohtaja Heikki paiski töitä Espoon Henttaanlaakson työmaalla, hän tiesi, että taloon rakentuu myös hänen ja hänen puolisonsa oma, uusi koti.
Heikin ura T2H:lla alkoi työnjohtoharjoittelussa Keravalle nousseen asuntoyhtiön työmaalla kesällä
2020. Oman asunnon hankinta oli ollut miehellä mielessä jo aiemmin, ja työharjoittelussa hän pääsi näkemään käytännön tasolla, millainen T2H:n Ihana koti on – ja etenkin, miten se rakennetaan.
“Uskon meidän asuntokonseptiin. Se toimii sekä rakentamisen että asukkaan näkökulmasta”, Heikki sanoo silminnähden tyytyväisenä nyt, kun uuteen kotiin asettumisesta on ehtinyt kulua jo joitain kuukausia.
Kun Heikki keväällä 2021 aloitti vakituisena työnjohtajana asuntoyhtiö Espoon Sopraanon työmaalla, hän oli jo ehtinyt varata talosta oman kotinsa.
Omakohtaisuus tuo työhön ammattiylpeyttä ja kunnianhimoa
“Oli kiva saada seurata oman asunnon valmistumista. Siinä saa vähän erilaista perspektiiviä tekemiseen. Vaikka kaikki tehdään tietysti samalla tavalla kuin muulloinkin, niin tulee kuitenkin
ajateltua taloa enemmän asukkaan näkökulmasta”, Heikki kertoo.
Erityisen tyytyväinen hän vaikuttaa olevan talonsa vastaavaan työnjohtajaan ja kiittelee T2H:n kulttuuria, jossa rakentamisen laadusta ei tingitä.
“Vaikka joskus rakentamisella voi olla vaikka tiukka aikataulu, niin asiat ratkaistaan aina niin, ettei mistään oikaista tai lakaista niin sanotusti maton alle. Sen takia tänne on voinut muuttaa luottavaisin mielin.”
Koti valmistui samoihin aikoihin, kun Heikillä tuli vuosi täyteen töitä T2H:lla. Vaikka hän oli toki itse nähnyt vaihe vaiheelta, miten talo ja asunto viimeisteltiin, valmiiseen kotiin sisään astuminen ylitti silti odotukset.
“Olemme viihtyneet ihan valtavan hyvin, eikä mitään huomautettavaakaan ole tullut asunnossa vastaan”, Heikki hymyilee.
Voisi luulla, että kun yksityiskohtiin pääsisi vaikuttamaan ihan käytännön tasolla, rakentaja tekisi kotiinsa omia, konseptista poikkeavia ratkaisuja. Sellaisia Heikki ei kuitenkaan tehnyt.
“Valitsimme pintamateriaalit aivan suoraan sisustusesitteestä”, Heikki kertoo. Vain komposiittiallas valittiin keittiöön lisätyönä, mutta sekin löytyi T2H:n valmiista, erikseen ostettavien kalusteiden listalta.
Myös alue on tuntunut mieleiseltä. Turun seudulta kotoisin oleva Heikki kehuu Henttaanlaakson lenkkipolkujen vehreyttä ja palveluiden läheisyyttä.
“Ei varmaan näin viihtyisää kerrostaloaluetta ole koskaan tullut vastaan”, hän sanoo.
Kotiutumista Henttaanlaaksoon helpotti varmasti sekin, että työnjohtajan seuraava projekti löytyi 30 metrin päästä kotiovesta. T2H rakentaa Henttaanlaaksoon yhteensä neljä asuntoyhtiötä, joista Heikki oli johtamassa myös oman talonsa jälkeen valmistunutta Espoon Tenoria.
“On ollut erityisen hienoa päästä luovuttamaan valmiita asuntoja tyytyväisille asukkaille vuoden työskentelyn jälkeen. Siitäkin on saanut tietynlaista ylpeyttä ja kunnianhimoa omaa tekemistä kohtaan”, Heikki kertoo.
Nälkä kasvaa syödessä
Vaikka uusi koti on mieleinen ja viihtyisä, Heikillä puolisoineen on jo jatkosuunnitelmat selvillä. Nykyisessä kodissa on tarkoitus asua pari vuotta, ja uusi, pikkuisen isompi, on jo katsottuna.
Sekin on T2H:n Ihana koti, ja sitäkin Heikki rakentaa itse.
Tenorin valmistuttua Heikki siirtyi Espoon Vermonniityn Asuntoyhtiö Herkon vastaavaksi työnjohtajaksi. Tarkoitus on jättää nykyinen koti vuokralle, kun aika on kypsä Vermoon muuttamiseen.
“Asuntosijoittaminen on kiinnostanut minua jo pidempään, ja ‘omasta puljusta’ ostaminen tuntui luontevalta”, Heikki selittää.
“Asukkaan näkökulma on auttanut näkemään sen, mihin yksityiskohtiin ja toisaalta laajempiin kokonaisuuksiin asukas kiinnittää asunnossa huomiota. Samalla oppii, mitä asioita voisi toteuttaa jatkossa jollain tavalla paremminkin. Uskon, että siitä on jatkossa hyötyä sekä oman
ammattiosaamisen että toisaalta asuntosijoittamisen kannalta.”